top of page
Vyhledat
Redakce

Plníme sliby a pokračujeme podle plánu

Aktualizováno: 29. 1.

Součástí našich investic je výrobní dřevařský areál v Břasích.


Výrobní areál jsme v daném termínu zaplatili a již tedy patří naší společnosti. Nyní v něm probíhají vyklízecí a přípravné práce pro zařízení novými technologiemi a halami.


V současné době probíhá vyřizování všech potřebných povolení pro úpravu pozemku a vytvoření základů - srovnání terénu, budování inženýrských sítí a dalších potřebných technologií. Všechny zemní práce budou dokončeny do konce roku 2022. Stavba všech potřebných hal - sušárny a skladovací haly - tak začne v lednu 2023.

Máme zaplacenou zálohu a závaznou objednávku na kompletní výrobní linku na zpracování listnaté dřevní hmoty od významného českého výrobce v hodnotě 48 miliónů korun s předsunutou odkorňovací linkou Basler-Zembrod za více jak 4 miliony Kč. Montáž linky je plánována na září roku 2023.

Dále máme objednány dvě pásové pily pro vybavení pilnice, v hodnotě cca 10 miliónů Kč a vybíráme dodavatele na další zařízení a technologie, jako je manipulační technika - auta či nakladače, vybavení sušáren atd., v celkové ceně cca 50 miliónů korun.

Celá tato linka bude fungovat v podstatě bezobslužně.


Velmi zjednodušeně to bude probíhat následujícím způsobem: dřevo se doveze na manipulační plochu odkud se po roztřídění dřevní hmoty (dle kvality, rozměrů atd…) naloží do odkorňovací linky, která pojme kmeny od 3 - 5 metrů. Z této technologie, kmeny již zbavené kůry a lýka, pokračují do pilnice značky WOOD MIZER a poté na již zmíněnou linku. Z linky pak vyjíždí perfektně vytříděné a prokládané dřevo. Precizní proskládání je zásadní parametr při snaze docílit nejvyšší kvality dřeva. Poslední cesta tohoto, již upraveného materiálu, jsou haly kde dřevo rok odpočívá, čímž dosáhneme nejvyšší kvality a následně se přesouvá do sušáren. Cena a jakost tohoto dřeva bude patřit nejvyšším na trhu.

Další velkou výhodou našeho areálu v Břasích bude kompletní zpracování dřevěného odpadu / krajiny či piliny..../. Z tohoto materiálu budeme vyrábět např. dřevěné pelety a také vytápět budovy areálu včetně sušáren, čímž uspoříme nemalé finanční prostředky.


Vidíte tedy, že naše podnikání myslíme opravdu vážně. Kromě nákupu lesů a dřevní hmoty „do zásoby“, budujeme silný dřevařský podnik, do něhož se vyplatí investovat, zároveň přináší skvělý potenciál pro český dřevařský průmysl.

179 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opmerkingen


bottom of page