top of page
Vyhledat

Wood Seeds adoptovala vlka eurasijského v pražské ZOO: Obnova legendy v české krajině

Jsme hrdí že můžeme podpořit tuto nádhernou šelmu která je s péčí chovaná v pražské ZOO



Vlk eurasijský, v čechách se mu říkalo karpatský, je majestátní šelma, která kdysi dominovala evropským lesům. Proto jsme se ve Wood Seeds rozhodli adoptovat vlka eurasijského v Pražské ZOO, přebírajíc na sebe roční náklady na jeho chov. Proč? Protože to vnímáme jako závazek pomoci s obnovou této šelmy, která má hluboké kořeny v české krajině a snad se do ní opět vrátí.


Vlk eurasijský, známý svou inteligencí a adaptabilitou, byl dlouho nedoceněným symbolem divočiny. Ale s postupujícím úbytkem jeho přirozeného prostředí a konflikty s člověkem se jeho populace dramaticky snížila. V České republice, zemi bohaté na lesy a přírodní krásy, má vlk zvláštní historické místo. Jeho vyprávění je spojeno s legendami a mýty, ale také s realitou současnosti, kde se snažíme najít rovnováhu mezi ochranou přírody a potřebami lidí.


Adopce vlka eurasijského v pražské ZOO je pro nás v Wood Seeds symbolickým krokem. Je to náš závazek nejen k zachování této ohrožené šelmy, ale také k podpoře programů, které mohou vést k obnovení jejího přirozeného prostředí v České republice. Věříme, že obnova populace vlků může přinést nejen ekologické výhody, ale také posílit vztah lidí k divočině a krajinnému dědictví.


Chov vlka eurasijského není jednoduchý úkol. Vyžaduje speciální péči a porozumění jeho potřebám. Roční náklady na chov jsou významné, ale pro nás je to investice do budoucnosti, do ochrany biodiverzity a do zachování symbolu volné přírody, který vlk představuje. Chceme, aby lidé lépe porozuměli jeho roli v ekosystému. Rádi bychom inspirovali k ochraně přírody.


Vlk eurasijský pro nás není jen symbol. Je to živý tvor, který má právo na své místo v přírodě. A my, v Wood Seeds, jsme hrdí, že můžeme být součástí snahy o jeho ochranu a edukaci veřejnosti ve spojitosti s touto nádhernou šelmou. Věříme, že společnými silami můžeme přispět k tomu, aby se vlk eurasijský vrátil do české krajiny, kam historicky patří. Je to naše společná odpovědnost a zároveň i výzva, které se s nadšením a odhodláním věnujeme.


(red)

29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page